Cormac McCarthy - rašytojas, pravėręs laukinės ir žiaurios Amerikos duris

Cormac McCarthy - rašytojas, pravėręs laukinės ir žiaurios Amerikos duris

“My perfect day is sitting in a room with some blank paper. That’s heaven. That’s gold, and anything else is just a waste of time.”
APIE AUTORIŲ
Cormac McCarthy (tikrasis vardas Charles) gimė 1933aisiais metais, Tenesio valstijos valdžios atstovo šeimoje. Tėvo darbas buvo išgyvendinti šeimas, gyvenusias savo žemėse ne vieną kartą, tam, kad tose vietose valdžia galėtų daryti, ką geidžiama.
Toks tėvo darbas, paliko jaunąjam McCarthy gilų poveikį - jis užjautė kaimo žmones ir savo pirmuosius keturis romanus parašė įkvėptas jų.

Vėliau studijavo, bet studijas nutraukė pašaukimas į armiją. Po jos, McCarthy nebegrįžo mokytis - atsidėjo rašymui.
Ir kaip ir daugeliui rašytojų, tas kelias nebuvo itin lengvas. Pirmieji romanai neatnešė ilgalaikės sėkmės, bet laikui bėgant McCarthy prasiskynė savo kelią romanu All the Pretty Horses (turime lietuviškai ,,Laukinių arklių pakerėti”). O šiai dienai yra lyginamas su William Faulkner.

Asmeninis gyvenimas irgi buvo vingiuotas. Teko patirti ir skurdo, ir savaitėm valgyti vien pupeles. Tuo gyvenimo laikotarpiu McCarthy parašė Child of God.

McCarthy buvo vedęs tris kartus, turi du sūnus.
Beje, kelionė su sūnumi, įkvėpė jį parašyti savo garsiausią romaną The Road (turime lietuviškai ,,Kelias”), kuris buvo ekranizuotas.
Dar buvo ekranizuotas ir kitas McCarthy romanas No Country for Old Men, filmas laimėjo net 4 Oskarus!

Neseniai, 2022aisiais metais, net šešiolika metų tylėjęs, McCarthy išleido dvi naujas knygas - The Passenger ir Stella Maris.

O 2023 06 13 mirė, eidamas 89us metus. 

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.