Haruki Murakami knygos

Haruki Murakami - modernusis mistikas

,,Everything passes. Nobody gets anything for keeps. And that's how we've got to live."

     Haruki Murakami (1949) yra vis dar gyvenantis ir mus visus džiuginantis savo kūriniais autorius. Vaikystę jis praleido be brolių ir seserų, buvo vienturtis. Bet Murakami niekada nebuvo vienas, jo namuose visada gyvendavo ne viena katė, todėl jo meilė šiam gyvūnui išliko ir tai jaučiasi jo romanuose.
     Po koledžo, kuriame studijavo drama, Murakami, kartu su žmona atidarė džiazo barą, kuris gyvavo septynerius metus. Murakami pasitraukė iš šio verslo, nes suprato, kad turi rašyti pilna darbo diena.
     Jis pats pasakoja, kad tai įvyko 1978aisiais metais. Vyko beisbolo rungtynės, tą momentą, kai kamuoliukas buvo atmuštas, Murakami suvokė, kad gali parašyti romaną. Grįžęs namo to ir griebėsi, ir iki šios dienos vis dar sėkmingai daro.
Tas jo pirmasis romanas ,,Išgirsk vėjo dainą", kurį parašė po beisbolo rungtynių, laimėjo apdovanojimą tarp naujųjų rašytojų.
     Murakami gyvenimo stilius yra griežtai sustyguotas, tačiau jam keliantis didelį malonumą - keliasi 4 ryto, rašo iki pietų, būna su žmona, klausosi  savo mėgiamos džiazo, klasikinės muzikos, o 9 vakaro eina miegoti.
    A, taip, ir nepamirškime to, kad Murakami yra profesionalus maratonų bėgikas, tam irgi reikia laiko ir pasiruošimo. Galbūt dėl tokios disciplinos, būdamas 72ejų metų Murakami yra itin gyvybingas - dar veda ir radio programą bei įžengė į mados pasaulį - kuria savo marškinėlius.
     Murakami meilės reikalai įspūdingi ir pavydėtini - universitete užsimezgusi pažintis su Yoko, virto ilgamete santuoka. Murakami sako, kad žmona jo draugė bei patarėja. Ji pirmoji skaito jo romanus, bei duoda patarimus, kuriuos Murakami visada mielai priima.
     Tai va toks, labai paprastas, labai tvarkingas tas Murakami gyvenimas, taip kaip jis ir rašo savo romanuose. O fantazijos mistikai jam tikrai netrūksta.
Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.